Gheata carbonica in Cluj | Cubika.ro

Gheata carbonica Cluj

Gheata carbonica este dioxidul de carbon inghetat (CO2), o parte normala a atmosferei pamantului nostru.

Gheata carbonica este utilizata pe scara larga, pentru ca este simplu de produs si usor de manevrat cu ajutorul manusilor izolante.

Comerciantii de produse perisabile din Cluj folosesc de multe ori gheata carbonica pentru transport deoarece aceasta ofera de doua ori mai multa putere de inghetare fata de gheata normala per kilogram. De cele mai multe ori gheata carbonica este amestecata cu cea normala pentru a economisi greutate de transport si a extinde puterea de racire al ghetii normale.

Majoritatea cluburilor si restaurantelor din Cluj folosesc gheata carbonica pentru a obtine efectul de fum in paharele cu bautura de la mesele festive. Gheata carbonica nu este toxica si bauturile se pot consuma fara probleme. Se adauga in sampanie, coktailuri si bauturi tari care se consuma foarte reci.

Gheata carbonica are si aplicatii medicale, aceasta fiind folosita pentru transportul si depozitarea probelor biologice si al inlaturarii negilor.

Gheata carbonica in Cluj este folosita din ce in ce mai des pe platourile de filmare sau pe scenele teatrelor pentru a crea efecte speciale. Efectul de fum greu sau ceata se foloseste si la petreceri si nunti pentru a crea o atmosfera de basm. Fumul facut din gheata carbonica fiind mai greu decat aerul nu se ridica ci ramane aproximativ la nivelul gleznelor.