Gheata carbonica in Campia Turzii | Cubika.ro

Gheata carbonica Campia Turzii

Gheata carbonica este dioxidul de carbon inghetat, si face parte din atmosfera Terrei. Acest compus chimic este incolor,inodor si insipid si de 1.5 ori mai dens decat aerul.

Acest gaz este captat in procese industriale si reciclat pentru a produce gheata carbonica. Gheata carbonica este extraordinar de utila pentru congelare,si pastrarea lucrurilor inghetate datorita temperaturii sale foarte reci de -78.5 ° C.

Gheata carbonica este utilizata pe scara larga, pentru ca este simplu de produs si usor de manevrat cu ajutorul manusilor groase.

Comerciantii de produse perisabile din Campia Turzii folosesc gheata carbonica pentru transport pentru ca aceasta ofera de doua ori mai multa putere de inghetare fata de gheata normala per kilogram. Gheata carbonica este amestecata cu cea normala pentru a economisi greutate de transport .

Terasele, cluburile si restaurantele din Campia Turzii folosesc gheata carbonica pentru a obtine efectul de fum in paharele cu bautura de la mesele festive. Gheata carbonica este nontoxica iar bauturile se pot consuma fara probleme. Se adaugă in sampanie, coktailuri si bauturi tari care se consuma foarte reci.

Gheata carbonica in Campia Turzii este folosita din ce in ce mai des pe platourile de filmare sau pe scenele teatrelor pentru a crea efecte speciale. Efectul de fum greu sau ceata se foloseste si la petreceri si nunti pentru a crea o atmosfera de basm. Fumul produs din gheata carbonica este mai greu decat aerul si nu se ridica, el ramane aproximativ la nivelul gleznelor.