Gheata carbonica in Turda | Cubika.ro

Gheata carbonica Turda

Gheata carbonica este dioxidul de carbon inghetat, si face parte din atmosfera Terrei.

Acest gaz este captat in procese industriale si reciclat pentru a produce gheata carbonica. Gheata carbonica este deosebit de utila pentru congelare,si pastrarea lucrurilor inghetate datorita temperaturii sale foarte reci de -78.5 ° C.

Gheata carbonica este utilizata pe scara larga, pentru ca este simplu de produs si usor de manevrat cu ajutorul manusilor izolante.

Comerciantii de produse perisabile din Turda folosesc gheata carbonica pentru transport pentru ca aceasta ofera de doua ori mai multa putere de inghetare fata de gheata normala per kilogram. Gheata carbonica este amestecata cu cea normala pentru a economisi greutate de transport .

Cluburile si restaurantele din Turda folosesc gheata carbonica pentru a obtine efectul de fum in paharele cu bautura de la mesele festive. Gheata carbonica este nontoxica iar bauturile se pot consuma fara probleme. Se adaugă in sampanie, coktailuri si bauturi tari care se consuma foarte reci.

Gheata carbonica are si aplicatii medicale, aceasta fiind folosita pentru transportul si depozitarea probelor biologice si al inlaturarii negilor.

Gheata carbonica in Turda este folosita din ce in ce mai des pe platourile de filmare sau pe scenele teatrelor pentru a crea efecte speciale. Efectul de fum greu sau ceata se foloseste si la petreceri si nunti pentru a crea o atmosfera de basm. Fumul făcut din gheata carbonica fiind mai greu decat aerul nu se ridica ci rămane aproximativ la nivelul gleznelor.