Gheata carbonica in Harlau | Cubika.ro

Gheata carbonica Harlau

Numele de gheata carbonica este atribuit dioxidului de carbon aflat in stare solida. Dioxidul de carbon se regaseste in atmosfera terestra,fiind gazul pe care oamenii il expira si plantele il folosesc pentru fotosinteza. Acest compus chimic este incolor,inodor si insipid si de 1.5 ori mai dens decat aerul.

Gheata carbonica este fabricata de regula sub doua forme,fie sub forma de blocuri de gheata de peste 50 de kg sau sub forma de bucati care variaza in marime de la marimea unui bob de orez pana la granule mult mai mari.

Datorita faptului ca gheata carbonica nu se topeste ci se transforma direct in gaz,dispersia acestui gaz provoaca un efect de fum. De aceea una dintre principalele aplicatii ale ghetii carbonice in Harlau este simularea cetii sau al fumului pe diverse scene si la nunti.

Unele cluburi si restaurante din Harlau folosesc gheaţa carbonica pentru a obtine efectul de fum in paharele cu bautura de la mesele festive.

Gheata carbonica nu este toxica aceasta, fiind produsa doar din dioxid de carbon (substanta chimica folosita pentru acidularea diverselor bauturi), insa trebuie sa fie manevrata cu foarte multa grija deoarece contactul direct cu pielea provoaca arsuri datorita diferentei mari de temperatura intre corpul uman si gheata carbonica.