Gheata carbonica in Buftea | Cubika.ro

Gheata carbonica Buftea

Gheata carbonica este dioxidul de carbon inghetat la o temperatura de -78.5 ° C si este un element comun in atmosfera pamantului. Este gazul pe oamenii il expira in timpul respiratiei iar plantele il capteaza si il folosesc în procesul de fotosinteza. Este acelasi gaz folosit in carbogazificarea diverselor bauturi.

Gheata carbonica trece direct din stare solida in stare gazoasă,acesta tip de schimbare fiind numit proces de sublimare, de aici si denumirea de dry-ice („gheata uscata”).

.Gheata carbonica este deosebit de utila in congelarea si pastrarea diverselor produse perisabile datorita temperaturii sale foarte scazute. De obicei gheata carbonica se amesteca cu gheata normala pentru sporirea capacitatii de inghetare si a ii prelungi durata de viata.

In Buftea cluburile si restaurantele folosesc gheata carbonica in obtinerea efectului de fum in paharele cu bautura de la mesele festive si la nunti. Gheata carbonica nu este toxica si bauturile pot fi consumate fara nici o problema. Se adaugă in sampanie, coktailuri si bauturi tari care se consuma foarte reci.

Efectul de fum greu sau ceata se foloseste la petreceri si nunti pentru a crea o atmosfera de neuitat. Fumul creeat din gheata carbonica fiind de aproximativ 1.5 ori mai greu decat aerul, nu se ridica si ramane la nivelul gleznelor. Acesta este insipid, inodor si nu lasa condens pe podea.

Pentru a verifica ofertele noastre din Buftea click aici!