Gheata carbnoica in Podu Iloaiei | Cubika.ro

Gheata carbonica Podu Iloaiei

Numele de gheata carbonica, cunoscuta si sub denumirea de gheata uscata, este dat dioxidului de carbon (CO2) aflat in stare solida.

Dioxidul de carbon se regaseste in atmosfera terestra,fiind gazul pe care oamenii il expira in timpul respiratiei.De asemenea dioxidul de carbon este utilizat in industria alimentara pentru acidularea bauturilor. Acest compus chimic este incolor,inodor si insipid si de aproximativ 1.5 ori mai greu decat aerul.

Gheata carbonica este utilizată pe scara larga, pentru ca este simplu de produs si usor de manevrat cu ajutorul manusilor izolante.

Gheata carbonica nu se topeste ci se transforma direct in gaz,procesul de sublimare, dispersia acestui gaz provocand un efect de fum dens. De aceea principala aplicatie a ghetii carbonice in Podu Iloaiei este simularea cetii sau al fumului pe diverse scene si la nunti.

Cluburile si restaurantele din Podu Iloaiei folosesc gheata carbonica pentru obtinerea efectului de fum in paharele cu bautura iar dupa evaporarea acestia dupa 3-5 minute bauturile capata si un gust usor acidulat.

Gheata carbonica este non-toxica aceasta, fiind produsa doar din dioxid de carbon, insa trebuie sa fie manevrata cu foarte multa grija(cu ajutorul manusilor izolante) deoarece contactul direct cu pielea va provoaca arsuri datorita diferentei mari de temperatura intre corpul uman si gheata carbonica.