Gheata carbonica in Pascani

Gheata carbonica Pascani

Gheata carbonica sau “dry ice” este dioxidul de carbon inghetat, o parte normala a atmosferei pamantului nostru. Este gazul pe care il expirati in timpul respiratiei dar si gazul care plantele il folosesc în fotosinteza. De asemenea, este acelasi gaz adaugat in apa de obicei pentru a produce apa carbogazificata.

Acest gaz este captat în procese industriale pentru a produce gheata carbonica. Gheata carbonica este enorm de utila pentru congelarea si pastrarea lucrurilor inghetate datorita temperaturii sale foarte scazute, de aproximativ -78.5 ° C.

In Pascani cluburile si restaurantele se folosesc de gheata carbonica pentru a obtine efectul de fum in paharele cu bautura de la mesele festive. Gheata carbonica este non-toxica şi bauturile se pot consuma fara probleme. Se adaugă în sampanie, coktailuri şi bauturi tari care se consuma foarte reci.

 

Gheata carbonica in Pascani este folosită pe platourile de filmare si pe scenele teatrelor pentru a creea efecte speciale. Efectul de fum greu sau ceata se foloseste si la petreceri si nunti cu ajutorul aparatelor de fum greu pentru a crea o atmosfera de neuitat. Fumul produs din gheata carbonica fiind de 1.5 ori mai greu decat aerul, nu se ridica ci ramane aproximativ la nivelul gleznelor. Acesta nu pateaza, nu are miros si nu lasa condens pe podea.