Gheata carbonica in Targu Frumos | Cubika.ro

Gheata carbonica Targu Frumos

Numele de gheata carbonica este dat dioxidului de carbon (CO2) aflat in stare solida.

Dioxidul de carbon se regaseste in atmosfera terestra,fiind gazul pe care oamenii il expira in timpul respiratiei iar plantele il folosesc pentru fotosinteza.De asemenea dioxidul de carbon este utilizat in industria alimentara pentru acidularea diverselor bauturi. Acest compus chimic este incolor,inodor si insipid si de aproximativ 1.5 ori mai greu decat aerul.

Gheata carbonica este fabricata de regula sub doua forme,fie sub forma de blocuri de gheata de peste 50 de kg sau sub forma de bucati care variaza in marime de la mariumea unui bob de mazare pana la granule mai mari.

Gheata carbonica nu se topeste ci se transforma direct in gaz,procesul de subminare, dispersia acestui gaz provocand un efect de fum dens. De aceea prinicpala aplicatie a ghetii carbonice in Targu Frumos este simularea cetii sau al fumului pe diverse scene si la nunti.

Cluburile si restaurantele din Targu Frumos folosesc gheaţa carbonica pentru obtinerea efectului de fum în paharele cu băutură.

Gheata carbonica nu este toxica aceasta, fiind produsa doar din dioxid de carbon, insa trebuie sa fie manevrata cu foarte multa grija(cu ajutorul manusilor groase) deoarece contactul direct cu pielea va provoaca arsuri datorita diferentei mari de temperatura intre corpul uman si gheata carbonica.