Gheata carbonica Vrancea | Cubika.ro

Gheata carbonica Vrancea

Numele de gheata carbonica este atribuit dioxidului de carbon aflat in stare solida. Dioxidul de carbon se regaseste in atmosfera terestra, fiind gazul pe care oamenii il expira iar plantele il folosesc pentru fotosinteza. Acest compus chimic este incolor, inodor si insipid si de 1.5 ori mai dens decat aerul.

Gheata carbonica este fabricata in Iasi de regula sub doua forme, fie sub forma de blocuri de gheata de peste 50 de kg sau sub forma de bucati care variaza in marime de la marimea unui bob de orez pana la granule mult mai mari.

Jumatate de kilogram de gheata carbonica va produce in jur de 250 de litri de dioxid de carbon prin sublimare.

Datorita faptului ca gheata carbonica nu se topeste ci se transforma direct in gaz, dispersia acestui gaz provocand un efect de fum. De aceea una dintre principalele aplicatii ale ghetii carbonice in Vrancea este simularea cetii sau al fumului pe diverse scene si la nunti.

Masinile profesionale de fum greu pe care le folosim, impreuna cu operatorii nostri experimentati, vor crea un covor de fum dens, ce nu se va inalta mai mult de 30-40 cm de la sol la deschiderea dansului mirilor. Masinile noastre de fum greu din Vrancea sunt de mare capacitate, acopera suprafete de pana la 300 mp, nu creeaza condens si nu lasa apa pe ringul de dans.

Gheata carbonica are şi aplicatii medicale, această fiind folosita pentru transportul si depozitarea probelor biologice si al inlaturarii negilor.

In Vrancea cluburile si restaurante folosesc gheata carbonica pentru a obţine efectul de fum in paharele cu bautura de la mesele festive. Gheata carbonica nu este toxica, aceasta fiind produsa doar din dioxid de carbon (substanta chimica folosita pentru acidularea diverselor bauturi), insa trebuie sa fie manevrata cu foarte multa grija deoarece contactul direct cu pielea provoaca arsuri datorita diferentei mari de temperatura intre corpul uman si gheata carbonica.